Saltar apartados

PREMIS ASCER 2015

conferencia
entrega de premio

EXPOSICIÓ_CONCURS ASCER_UA

Ceràmica i Sistemes Passius de Condicionament i Bioclimatisme

DIMARTS 16 JUNY 2015_SALA POLIVALENT

 

 • 13 h     ANA SÁNCHEZ-OSTIZ    "Investigació al servei d'una nova arquitectura"
 • 16 h     VICENTE SARRABLO     "Innovar amb la indústria ceràmica"
 • 17 h     JURY_ConcursASCER UA_Ceràmica&Sistemes Passius de Condicionament&Bioclimatisme

 En aquesta mostra dels treballs realitzats per l'alumnat del Taller Ceràmic de la Universitat d'Alacant, dins del conveni ASCER-UA, s'inclouen els/les candidats/es als premis Càtedra Ceràmica. En la present edició del curs 2014/15, la temàtica desenvolupada implicava l'aplicació ceràmica dins del concurs de propostes per a transformació mediambiental de la ciutat "Arquitectura, Energia i Medi ambient". S'ha tractat de plantejar solucions d'innovació en l'ús de la ceràmica tant en rehabilitació d'edificis com en intervencions de la ciutat i l'edificació, sempre sota una òptica de sostenibilitat. Han participat en aquest concurs estudiants de l'assignatura Condicionament i Serveis 3 de 4t curs d'Arquitectura, i han desevolupat propostes en grups de treball de tres participants.

Els comissaris de l'exposició són els professors del Departament de Construccions Arquitectòniques:

 • Víctor Echarri Iribarren
 • Ángel Genigno González Avilés

els quals van intervenir en la tutorització dels treballs de ceràmica.

 

El lliurament de premis va ser presidida per María Elia Gutiérrez Mozo, directora del Secretariat de Desenvolupament de Campus i arquitecta professora de l'Escola, que ens va acompanyar durant l'esdeveniment. També van assistir Víctor Echarri Iribarren com a responsable de l'assignatura, José Ramón Navarro Vera, José Amorós Gómez i Miguel Mesa del Castillo Clavel, professors que han col·laborat en les correccions del concurs, Antonio Galiano Garrigós i el cap d'estudis Ángel Benigno González Avilés, qui a més també és professor de l'assignatura.

D'acord amb les exposicions, el jurat format per:

 •  Vicente Sarrablo, arquitecte, professor del departament de Construccions Arquitectòniques, de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya
 •  Ana Sánchez-Ostiz, arquitecta, professora del departament de Construcció Instal·lacions i Estructures, de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Navarra

 ha decidit repartir els PREMIS CÀTEDRA CERÀMICA CERÀMICA&SISTEMES PASSIUS DE CONDICIONAMENT&BIOCLIMATISME”  de la següent manera:

 

 

 

Primer premi. G03. REFORMA HOTEL GRAN SOL TRYP

Alumnes:

 • Francisco J. ALDEA CASTELLÓ,
 • Ginés J. GÓMEZ CASTELLÓ,
 • Justo ROMERO DEL HOMBREBUENO DÍAZ

Per la seua aplicació valenta del revestiment ceràmic en un edifici singular en altura que millora la imatge d'una fita urbana degradada en els últims anys i pel disseny ceràmic que busca la permeabilitat visual i la protecció solar.

 

 

 

 

Segon premi. G22. REFLEXIÓ

Alumnes:

 • Carlos BONILLA ENSEÑAT,
 • Rocío GÓMEZ GÓMEZ,
 • Adrián OSORIO RAMÍREZ

Per la seua integració en l'edifici antic que aporta als patis una nova sensació d'unitat i emoció i per la innovació en la utilització d'una peça de geometria senzilla que en moure la seua posició genera diferents aplicacions i la millora de l'habitabilitat de l'espai.

 

 

 

Tercer premi. G17. RANDOM TILE

Alumnes:

 • César SALA,
 • José Manuel SANTO MANRESA,
 • Paul DÍAZ BOIX

Per la innovació en el disseny de la gelosia amb peces geomètriques de diferents grandàries i trama que permet desdibuixar el patró hexagonal i integrar-la en la composició global.

 

 

 

 

Departament de Construccions Arquitectòniques


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464